Warmtepompen

U denkt er over na om een warmtepomp aan te schaffen voor uw woning

De warmtepomp wordt een steeds populairder alternatief voor de cv-ketel. En daar zijn een aantal goede reden voor. Het is namelijk een duurzame oplossing die warmte onttrekt aan natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht of de bodemwarmte. Daarnaast kun je een warmtepomp ook gebruiken in combinatie met je cv-ketel. Dat bespaart veel gas. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Bij HEBA Installatietechniek gaan we verder dan alleen installaties – we bieden een scala aan milieuvriendelijke oplossingen om uw huidige of nieuwe woning te verduurzamen.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat energie uit een bron verplaatst en omzet in warmte. De bron die gebruikt wordt, bijvoorbeeld lucht of grondwater, heeft een relatief lage temperatuur. Te laag om direct een woning mee te verwarmen. Het buitendeel van de pomp neemt de warmte (energie) op, verhoogt de temperatuur ervan en verplaatst deze om de woning te kunnen verwarmen. Voor dit proces gebruikt de warmtepomp elektriciteit. Een koelkast werkt op dezelfde manier, maar dan omgekeerd.

Wordt je warmtepompsysteem ook nog eens aangedreven met groene stroom? Dan ben je volledig energie- en klimaatneutraal aan het verwarmen. Op deze manier draag je bij aan het milieu en bespaart het je ook nog eens geld.

Hoe zit dat wanneer het buiten koud begint te worden?

Zelfs bij temperaturen onder nul kan een warmtepomp energie uit de buitenlucht te halen. Uiteraard moet de pomp dan harder werken, waardoor het rendement lager zal uitvallen. Ondanks een lager rendement gedurende de winter, is de energiebesparing over het hele jaar voor veel woningeigenaren een reden om over te stappen op een warmtepomp. HEBA Installatietechniek adviseert je graag over jouw unieke situatie.

Met een warmtepomp koel in de zomer

Wist je dat warmtepompen ook gebruikt kunnen worden voor het koelen van je woning in de zomer? Van een Nefit Bosch warmtepomp kun je dus het hele jaar door genieten.

De voor- en nadelen van een warmtepomp

De voordelen
Warmtepompen winnen de laatste jaren aan populariteit. We zetten alle voordelen voor je op een rij:

 • Voorziet op betrouwbare wijze in je verwarmings- en warmwaterbehoefte.
 • Juist gedimensioneerde en ingestelde warmtepomp is zeer energie-efficiënt
 • Is onderhoudsvriendelijk en duurzaam
 • Is milieu- en klimaatvriendelijk
 • Op groene stroom is CO2- en klimaatneutraal
 • Geen gasaansluiting of rookgasafvoer nodig
 • Warmtepompen kunnen ook koelen op warme dagen

Er zijn diverse subsidiemogelijkheden voor bestaande gebouwen.

De nadelen
Naast de voordelen zijn er ook een aantal nadelen om te benoemen.

 • De aanschaf is duurder dan een cv-ketel
 • Je stroomgebruik gaat omhoog (en je gasverbruik uiteraard omlaag)
 • Voor warm water heb je in de meeste gevallen nog een boiler nodig (bij sommige modellen van Nefit Bosch is deze ingebouwd)
 • Je woning moet geschikt zijn voor een warmtepomp
 • Een warmtepomp neemt meer ruimte in beslag dan een cv-ketel
Welke soorten warmtepompen zijn er?

Het eerste belangrijke verschil is dat tussen de twee varianten: all-electric en hybride warmtepompen. Voor all-electric oplossingen is geen gasaansluiting nodig, wat voor een hybride systeem wel het geval is.

Meer informatie?

Bij HEBA Installatietechniek verzekeren we u van een persoonlijke aanpak en deskundigheid in elk aspect van uw warmtepomp. Neem vandaag nog contact met ons op om uw wensen te bespreken en te ontdekken hoe we u kunnen helpen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.nefit-bosch.nl

Warmtepomp HEBA Installatietechniek
Warmtepomp HEBA Installatietechniek