Diensten

Waterontharder

Denkt u na over het aanschaffen van een waterontharder? De kwaliteit van het drinkwater in Nederland is goed, maar de kalk in het water kan nadelige gevolgen hebben. Denk aan de kalkaanslag in de badkamer op de douchewand en kranen, maar ook het energieverlies.

Verlengen levensduur apparatuur
Kalkafzettingen in koffiezetapparatuur, wasmachines en douchekoppen hebben niet alleen effect op het rendement, maar beïnvloeden ook de levensduur van de apparatuur. Met onthard water wordt er aanzienlijk minder kalk afgezet, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Onze waterontharder werkt op basis van een ionenwisselaar. Een ionenwisselaar verwijdert deeltjes (ionen) uit vloeistoffen (water). Dit gebeurt door middel van harsbolletjes die geladen zijn met natriumionen. De geladen harsbolletjes zorgen dat het calcium uit het water gefilterd wordt. Wanneer de harsbolletjes verzadigd zijn met calciumdeeltjes, moet de ontharder gespoeld worden. Dit wordt ook wel regenereren genoemd. Tijdens het regeneratieproces wordt het hars schoongespoeld met pekelwater dat direct wordt afgevoerd naar het riool. Het pekelwater komt dus nooit in aanraking met het drinkwater. Het drinkwater smaakt dus ook niet zout.

De voordelen van een waterontharder
Geen last meer van kalkaanslag
Zacht water is een weldaad voor uw huid
Besparing op de energierekening
Een heerlijke zachte was
Thee en koffie smaken beter
Minder schoonmaakmiddel nodig
Oppervlakken drogen streeploos
Voorkom bacterievorming


ONTSMETTINGSMODULE Door middel van zoutelektrolyse maakt de waterontharder tijdens het regenereren chloor aan, waarmee bacterievorming wordt voorkomen. De ontsmettingsmodule is eenvoudig aan- en uit te zetten.

ZOUTDETECTIE De zoutdetectiemodule geeft de gebruiker een seintje wanneer het zoutreservoir moet worden bijgevuld.

MULTIFUNCTIONEEL DISPLAY Het multifunctionele display geeft alle processen weer en maakt het instellen van de waterontharder erg eenvoudig.

ELEKTRISCH BEDIEND MECHANISME Door de elektrische aandrijving van de waterontharder is drukverlies minimaal en vinden er geen trillingen tijdens het spoelen plaats. Daarnaast beschikt de waterontharder over een uitgestelde spoelcyclus waardoor de gebruiker overdag altijd van zacht water geniet.

COMBINATIE DROOG/NAT ZOUTBED De combinatie van droog en nat zoutbed zorgt voor efficiënt zoutverbruik en optimale zuivering van het harsbed.

VAKANTIE MODUS Dankzij de gemakkelijk in te stellen regeneratiecyclus wordt langdurig stilstaand water voorkomen en daarmee bacterievorming tegengegaan.

SCHUIFAFSLUITER De schuifafsluiter beschermt de printplaat en het display tegen zoutdampen en waterspetters.

REGENERATIE De waterontharder spoelt het meest verzadigde hars eerst, wat zorgt voor een zo efficiënt mogelijke regeneratie.

COMPACT HARS Het speciale compacte hars zorgt voor een hogere uitwisselingscapaciteit.

MEMORY MODUS De memory modus zorgt ervoor dat de instellingen intact blijven bij stroomuitval.


Download de brochure

HEBBEN WIJ U KUNNEN OVERTUIGEN ?

HEBA doet zijn best om u een duidelijk beeld van het bedrijf te geven. Echter is persoonlijk contact de beste manier om een oordeel te kunnen vormen,
daarom komen wij graag in contact met u voor een persoonlijk gesprek.

Neem contact met ons op.